Gezinshuis

Fasehuis & begeleiding voor jongeren

We leven samen een zo gewoon mogelijk gezinsleven.

Aan ons huis hebben we zes kamers voor jongeren van 16 tot 23 jaar. Je hebt een eigen kamer met wastafel en deelt met andere jongeren de keuken, badkamer en woonkamer.

Je woont zo zelfstandig mogelijk, maar er is altijd iemand in de buurt wanneer je daar behoefte aan hebt.

Elke week eten we een keer met elkaar. Gewoon om elkaar even te zien en te horen hoe het gaat. Ook is er een vaste avond waarop we de ene keer een serieus thema bespreken en de andere keer bijvoorbeeld een filmpje kijken.

Overdag kun je gewoon bij ons binnenlopen, een praatje maken, chillen of een spelletje doen. Als we niet binnen zijn, dan zijn we ergens in de tuin of klusschuur. Met elkaar onderhouden we de tuin en het gebouw.

Je krijgt zo vaak als nodig is professionele begeleiding door ons. Samen zoeken we naar wat je belangrijk vindt in je leven en wat je wilt bereiken. Om daar te komen, maken we een persoonlijk plan. Daarin staan jouw doelen en de stappen die nodig zijn om je doelen te behalen. Je kunt hier meer over lezen onder het kopje ‘begeleiding‘.

Voor wie?

Het gezinshuis is voor jongeren van 16 tot 23 jaar die in de jeugdzorg of verlengde jeugdzorg zitten. Om bij ons te wonen heb je een indicatie van de gemeente nodig.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om bij ons te kunnen wonen, is dat je zelf bewust kiest voor ons. Op deze website leer je ons kennen en ook wat wij belangrijk vinden. Om een goede match te krijgen, vinden we het belangrijk dat je dit van tevoren weet en hiervoor kiest. Een goede indruk van wie wij zijn en wat wij belangrijk vinden lees je in onze missie & visie, kernwaarden en KERNbewoners.

Verder is het belangrijk dat je met andere jongeren en ons gezin kunt en wilt wonen.

Helaas kunnen we geen plek bieden wanneer er sprake is van zware verslaving, agressief of seksueel overschrijdend gedrag en/of ernstige persoonlijkheidsproblemen.