Wonen

Gezinshuis & begeleiding voor jongeren

We leven samen een zo gewoon mogelijk gezinsleven.

Aan ons eigen huis hebben we zes kamers voor jongeren van 16 tot 23 jaar. Daar heb je een eigen kamer en met de andere jongeren die er wonen, deel je de keuken, badkamer en woonkamer. Je woont zo zelfstandig mogelijk, maar er is altijd iemand in de buurt wanneer je daar behoefte aan hebt.

Elke week eten we een keer met elkaar. Gewoon om elkaar even te zien en te horen hoe het gaat. Ook is er een vaste avond waarop we de ene keer een serieus thema bespreken en de andere keer bijvoorbeeld een filmpje kijken.

Overdag kun je gewoon bij ons binnenlopen, een praatje maken, chillen of een spelletje doen. Als we niet binnen zijn, dan zijn we ergens in de tuin of klusschuur. Met elkaar onderhouden we de tuin en het gebouw.

Je krijgt zo vaak als nodig is professionele begeleiding door ons. Samen zoeken we naar wat je belangrijk vindt in je leven en wat je wilt bereiken. Om daar te komen, maken we een persoonlijk plan. Daarin staan jouw doelen en de stappen die nodig zijn om je doelen te behalen. Je kunt hier meer over lezen onder het kopje ‘begeleiding‘.

Voor wie?

Het gezinshuis is voor jongeren van 16 tot 23 jaar die uiteindelijk zelfstandig willen leren wonen en dit in een veilige omgeving in kleine stappen willen doen. Om bij ons te wonen heb je een indicatie (verlengde) jeugdzorg van de gemeente nodig. We kunnen je helpen om dit te regelen.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om bij ons te kunnen wonen, is dat je zelf bewust kiest voor ons. Op deze website leer je ons een beetje kennen en wat wij belangrijk vinden. Om een goede match te krijgen, vinden we het belangrijk dat je dit van tevoren weet en hiervoor kiest. Lees in ieder geval de visie en missie door.

Verder is het belangrijk dat je met andere jongeren en ons gezin kunt en wilt wonen.

Helaas kunnen we geen plek bieden wanneer het voor iemand geen voordeel heeft om in een gezinssituatie te wonen of voor wie dit te lastig is door bijvoorbeeld zware verslaving, agressief of seksueel overschrijdend gedrag en/of ernstige persoonlijkheidsproblemen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het wijkteam of rechtstreeks bij KERN 5 via de telefoon of email. Wij horen dan graag wie jij bent en wat je van ons verwacht. Ook wanneer er dingen zijn waar rekening mee gehouden moet worden, horen we dit graag vooraf. 

Wanneer jouw vraag en verwachting past bij wat we kunnen bieden, volgt er een eerste kennismakingsgesprek waarin wordt gekeken wat jouw motivatie is om bij ons te willen wonen en begeleiding te krijgen. Onze gedragsdeskundige is daarbij ook aanwezig.

Om een goede indruk te maken hoe het is om bij ons te wonen, wordt je uitgenodigd om bij ons te komen eten. Je ontmoet ons gezin, de andere jongeren die er wonen en je krijgt een rondleiding. 

Daarna beslissen we samen met jou of dit de beste plek voor je is. 

Wanneer er niet direct plek is, kunnen we al wel ambulante begeleiding starten op de plek waar je op dat moment woont.