Missie en visie

Gezinshuis & begeleiding voor jongeren

KERN 5 heeft een unieke kijk op hoe je problemen bij de kern kunt aanpakken. We hebben een eigen methode ontwikkelt die in het bijzonder gericht is op je identiteit en op zingeving. Wij geloven dat wanneer je weet wie je bent en waar je naar toe gaat in het leven, goede keuzes maken eenvoudiger wordt. Je weet wat je belangrijk vindt en dat gebruik je als meetlat om je keuzes aan af te meten.

Missie

Wij willen bouwen aan een krachtige generatie van mensen die weten wie ze zijn, accepteren wie ze zijn en zichzelf kunnen zijn. Mensen die weten waar hun talent ligt, daarop kunnen focussen en zichzelf daarin kunnen ontwikkelen. Mensen die kunnen genieten van wat ze hebben en dit willen delen met anderen.

Visie

Wij geloven in de kracht van het ‘normale’ dagelijks leven. Ons ‘gewone’ gezinsleven zetten we in binnen de begeleiding van de jongeren. Naast de officiĆ«le begeleidingsmomenten, leven de jongeren het dagelijks leven met ons mee en leren op die manier, met vallen en opstaan, in een veilige omgeving.

Wij geloven in de God van Liefde. De Bijbel inspireert ons in hoe gelukkig we in het leven mogen staan en dit mogen delen met de mensen om ons heen. Hoe ons geloof werkt is in ons leven en werken, hebben we vertaald naar onze KERNwaarden.