KERNwaarden

Fasehuis & begeleiding voor jongeren

KERNwaarde: Samenwerken

Wij zijn allebei hulpverleners met veel ervaring binnen verschillende organisaties. We hebben gezien wat werkt, maar ook wat niet werkt. De successen nemen we over en wat beter kan, willen we verbeteren. Om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons te verdiepen in kennis volgen we regelmatig cursussen en trainingen. We hebben een groot netwerk van mensen die op allerlei gebieden deskundig zijn en die meewerken, meedenken en gevraagd en ongevraagd advies geven. Waar wij wat minder goed in zijn, wordt aangevuld door mensen die daar wel goed in zijn.

We zijn bezig met een HKZ-keurmerk. Dat staat voor kwaliteit (goede zorg), effectiviteit (het werkt) en efficiëntie (zoveel als nodig en zo weinig mogelijk) en helpt ons dit steeds te verbeteren.

Jij bepaalt jouw eigen doelen en hebt de regie over je eigen leven. We doen niets zonder toestemming en dat jij op de hoogte bent. We werken met een registratiesysteem waar jij zelf ook kunt meekijken. Jouw eigen netwerk van familie, vrienden of andere belangrijke personen proberen we zoveel mogelijk te betrekken bij de begeleiding. Een sterk netwerk om je heen dat je positief beïnvloedt, maakt dat jij ook sterker staat.

We zijn transparant over wie we zijn en hoe we werken. Op basis daarvan kun jij een eerlijke en goede keuze maken of KERN 5 passend is voor jou.

KERNwaarde: Samen leven

Je bent niet gemaakt om alleen voor jezelf te leven. Je mag delen van wat je hebt gekregen aan talenten en tijd. Dat wat jij goed kan, kan een ander misschien minder goed. Zo vullen we elkaar aan en worden we met elkaar sterker.

We leven samen onder één dak waar jij je eigen kamer hebt. Juist in het dagelijks leven leer je door samen dingen te doen. Wij houden van samen eten, samen werken in de tuin, samen plezier maken en bijvoorbeeld ‘s avonds een vuurtje stoken en kletsen over de diepere dingen van het leven.

KERN 5 maakt gebruik van vrijwilligers die hun tijd en talenten willen inzetten om jou nieuwe dingen aan te leren.

We wonen in een buurt waar ook andere mensen wonen. We bedenken samen met jou projecten die er op gericht zijn om anderen in onze omgeving te helpen. We zijn gastvrij en vinden het mooi wanneer andere mensen met ons mee kunnen genieten van wat we hebben. We nodigen mensen uit om bij ons te komen eten en een gezellige tijd te hebben. We hebben oog voor mensen die door anderen weinig worden gezien.

We geloven in de kracht van het gezin. Daar leer je de dingen die je nodig hebt om zelfstandig te kunnen worden. Helaas is een normaal gezin niet meer vanzelfsprekend. We proberen dit zo goed mogelijk na te bootsen. Je hebt weliswaar je eigen kamer en kan grotendeels zelfstandig wonen, toch willen we de gezinsbeleving meegeven. Je bent overdag van harte welkom om bij ons binnen te lopen en als het nodig is, staan we voor je klaar.

KERNwaarde: Groeien

Het belangrijkste doel is dat jij groeit. Dat je stappen kunt zetten waardoor je gelukkiger en gezonder wordt. Je ontwikkelt tot een zelfstandige sterke volwassene die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij wil.

We geloven dat jij unieke talenten hebt en dat het gaaf is om die te ontdekken en te ontwikkelen. Wanneer je weet wat je goed kan, kun je beter richting geven aan je leven. Je ontdekt wat voor werk en opleiding bij je past, wat je wil bereiken en wat daar voor nodig is.

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Richting kiezen is noodzakelijk om te groeien. Ontdek waar jij je aandacht op richt en wat echt belangrijk is in je leven.

KERNwaarde: Genieten

Wij nemen de tijd om te genieten van de natuur, van muziek, van rust, van lekker eten en gezelligheid. We staan positief in het leven en zijn tevreden met wat we hebben. We kunnen samen enorm veel onzinnige lol hebben, maar ook onder de indruk zijn en geraakt door intense gebeurtenissen. We werken hard maar houden ook van heerlijk ontspannen.

We geloven in een leven waarin je vrij kunt zijn van angst, negatieve gedachten, stress en zorgen. Een leven waar je vol passie en energie je droom na mag jagen en mag genieten van de dingen die je hebt en de mensen om je heen.

KERNwaarde: Liefde & waarheid

Ons geloof in God en in Zijn onvoorwaardelijke liefde Die Hij heeft laten zien in Zijn Zoon Jezus, is de kern van ons leven. Het geloof is voor ons niet een verzameling van regels en wetten waar je aan moet houden, maar juist vrijheid, genade en liefde.

De Bijbel laat aan de ene kant zien dat je waardevol bent, dat je gewild bent en dat je rustig en zonder angst mag vertrouwen op God. Hij is je Vader, jij bent zijn kind. Je krijgt alle ruimte om te ontdekken hoe je mag leven. Dat gaat met vallen en opstaan, maar Zijn liefde voor jou is onvoorwaardelijk.

De Bijbel houdt je aan de andere kant een spiegel voor. Het confronteert je met je gedrag, je keuzes en je motivatie. De Bijbel geeft inzicht in hoe patronen kunnen werken. Echtheid, puurheid en waarheid kunnen soms pijnlijk zijn.

De Bijbel geeft ook kennis, wijsheid en inzicht in hoe je mag veranderen, patronen en muren kunt doorbreken en daarmee je gedrag verandert. 

Wij willen de liefde en waarheid inzetten in de manier waarop we met je om gaan en hoe we je begeleiden.

Wil je meer weten; neem dan contact met ons op!