De naam KERN 5

Fasehuis & begeleiding voor jongeren

Waarom KERN 5 ?

KERN

Het woord KERN geeft aan dat we dingen bij de kern willen aanpakken. Geen tijdelijke oplossingen zoeken, maar duurzame oplossingen vinden.

KERN staat voor ons geloof in de Schepper. Hij is de KERN, de oorsprong van het alles wat is geschapen. De Bijbel inspireert ons en leert ons hoe God het leven heeft bedoeld. De wereld om ons heen, en daarmee ook ons leven, kan vol zijn met gebrokenheid, angst, onrecht, egoïsme en pijn. God heeft dit doorbroken door Zijn Zoon Jezus op te laten staan uit de dood en daarmee bewezen dat Hij boven alles en iedereen staat. In Hem krijgen we een nieuw leven, een nieuwe kans. Een leven vol blijdschap, rust, tevredenheid, hoop en kracht. Een leven in overvloed, genoeg om te delen met de mensen om ons heen.

Getal 5

In het Hebreeuws, de taal waar de Bijbel voor een groot deel is geschreven, hebben letters een getalswaarde en een betekenis. De vijfde letter in het alfabet is de ‘Hee‘ en betekent ‘venster‘. Om een venster te maken doorbreek je een muur. Zo kunnen wij ook muren om ons heen hebben opgebouwd die doorbroken mogen worden.

Het doel van een venster is aan de ene kant om het licht van buiten naar binnen te laten komen en aan de andere kant van binnenuit een uitzicht te geven. KERN 5 wil het Licht in levens laten schijnen en zicht laten krijgen op de toekomst.

Logo

Het logo bestaat uit twee vijfhoekige vensters; een verwijzing naar het getal 5 en de betekenis er van. De grote vijfhoek bestaat uit allerlei kleine scherven die samen één geheel vormen. Het leven kan soms bestaan uit allerlei gebeurtenissen die ons hebben beschadigd. Wij geloven in herstel en dat het mogelijk is om uit negatieve gebeurtenissen in het verleden, positieve kracht voor de toekomst te halen.

De witte vijfhoek staat voor ons gezinshuis waarbinnen de jongeren kunnen komen wonen. Een thuis dat veel jongeren door allerlei omstandigheden niet hebben gehad, proberen we na te bootsen en hen iets mee te geven van de kracht van het gewone dagelijkse gezinsleven.

De kleur blauw staat voor het hemelse blauw; toekomst; daglicht; rust en vertrouwen. Oranje staat voor energie, positiviteit, vrolijkheid en ontspanning.